Megközelítés:
Javasolt útvonal:  
Termékleírás
Kéndioxid Minititrátor a bor szabad és teljes kéndioxid tartalmának méréséhez HI 84500

HI 84500 Minititrátor a bor szabad és teljes kéndioxid tartalmának méréséhez volt kifejlesztve, de mérhető vele a szulfit tartalom vízben vagy más oldatokban is.
Miért kell mérni a kéndioxid tartalmat a borban?
A bor kénezése a bor védelmét szolgálja. A kén-dioxid (SO2) hozzáadásának egyik fontos célja az oxidáció elkerülése. A víz molekuláival egyesülve az SO2 molekulák kénessavat alkotnak, amelynek sói a szulfitok. Oxigén jelenlétében a SO2 a borban megtalálható fenoloknál gyorsabban oxidálódik, ezáltal leköti az oxigént és védi a bort. Ezen kívül csökkenti azon enzimek aktivitását, amelyek barnulást és egyéb problémákat okozhatnak. A legjobban a molekuláris SO2 ( szabad kéndioxid) biztosítja a bor védelmét az oxidációtól. A hozzáadott SO2 (teljes kéndioxid tartalom) és a kötetlenül maradó SO2  ( szabad kéndioxid tartalom) mennyisége közötti kapcsolat összetett, azonban egyértelmű, hogy ezt nagyrészt a borban jelenlévő teljes   kéndioxid tartalom befolyásolja.   A borban található molekuláris SO2 mennyisége függ a szabad SO2-től, valamint a pH-értéktől. Bővebben a borban végbemenő folyamatokról olvashat  a MODERN GAZDA oldalon.

Kéndioxid minititrátor segítségével egyszerűen és gyorsan meghatározhatjuk a borban a szabad és teljes kéndioxid tartalmat. Hogy lássa miként kell a mérést elvégezni, nézze meg a mellékelt linken található videót:   VIDEÓ SO2 MINITITRÁTORRÓL.

A HI 84500 a korábbi HI 84100 típusú borászati titrátor továbbfejlesztett változata, így számos újítással felszerelték, mint például a korszerűdugattyús adagolórendszer. A műszer egy újabb mérési tartománnyal is rendelkezik, amely nagyobb pontosságot biztosít az alacsony mért értékek esetén. A kéndioxid minititrátor automatikusan biztosítja a keverési sebesség szabályozását a kevert folyadék súlyának és viszkozitásának megfelelően. A GLP (helyes laboratóriumi gyakorlat) funkciónak köszönhetően nyomon követhetők a műszer és a pumpa kalibrálási adatai. A mért értékek elmenthetők, illetve exportálhatók USB pendrive vagy személyi számítógép segítségével. A mérési eredmény alapján akár valósidejű grafikon is megjeleníthető a titrátor kijelzőjén.
Műszaki adatok HI 84500
Mérési tartományKén-dioxidtartalom (alacsony tartomány): 1,0-40,0 ppm (mg/l)Kén-dioxidtartalom (magas tartomány): 30-400 ppm (mg/l)ORP: +/-2000 mVFelbontásKén-dioxidtartalom (alacsony tartomány): 0,1 ppm (mg/l)Kén-dioxidtartalom (magas tartomány): 1 ppm (mg/l)ORP: 0,1 mV
PontosságKén-dioxidtartalom (alacsony tartomány): a mért érték 5%-a vagy  +/-0,5 ppm (mg/l)Kén-dioxidtartalom (magas tartomány): a mért érték 3%-a vagy +/- 1 ppm (mg/l)ORP: +/-1 mVORP-elektród HI 3148B (tartozék)A minta mennyisége 50 mlMetódus Ripper metódusMérési elv Ekvivalencia-pontos redox-titrálásA pumpa teljesítménye 10 ml/percKeverési sebesség 700 fordulat/percAdatrögzítés 400 mérés adatai menthetők el (200 titrálás és 200 ORP-mérés)Áramellátás 12 VDC hálózati adapter (tartozék)Környezet 0 és 50 °C között, maximum 95%-os relatív páratartalomMéretek és súly 235 x 200 x 150 mm; 1,9 kg
TartozékokORP-elektród, HI 7082 elektrolit-oldat (30 ml), a méréshez szükséges reagensek és oldatok, 2 db 100 ml-es és 2 db 20 ml-es mérőedény, olló, szelep az adagolópumpa számára, 5 ml-es fecskendő, 1 ml-es műanyag pipetta, csőkészlet a titrálási oldatadagolásához, keverőmágnes, 2-2 db tasak tisztítóoldat a bor által okozott foltok és lerakódások eltávolításához, hálózati adapter és használati utasítás Így is ismerheti: HI84500
Vélemények
Kérdezz felelek

Oldalainkon a partnereink által szolgáltatott információk és árak tájékoztató jellegűek, melyek esetlegesen tartalmazhatnak téves információkat. A képek csak tájékoztató jellegűek és tartalmazhatnak tartozékokat, amelyek nem szerepelnek az alapcsomagban. A termékinformációk (kép, leírás vagy ár) előzetes értesítés nélkül megváltozhatnak. Az esetleges hibákért, elírásokért az Árukereső nem felel.

^